Νέα


8-12-2016


                                                                             

Διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, το αντικείμενο σύσκεψης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την άψογη διεξαγωγή των αγώνων ταχύτητα

Διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που άπτονται της διοργάνωσης αγώνων ταχύτητας στην πόλη της Ρόδου, το φθινόπωρο του 2017, οι οποίοι  θα σηματοδοτήσουν την αναβίωση του “σιρκουί της Ρόδου”, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του Πρόεδρου της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” κ. Θανάση  Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής που έχει συσταθεί σε τοπικό επίπεδο, για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτή των αγώνων,  ο κ. Μιλτιάδης Παγκάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, οι κκ Δημήτρης Παρασός, Γιάννης Μαρίνος, Αναστάσιος Αρνάς,  Ηλίας Καραβόλιας και Δέσποινα Χατζηδιάκου, μέλη της επιτροπής και ο κ. Νίκος Οικονόμου, τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Με βάση τον χάρτη της διαδρομής που χαράχτηκε μετά από επιτόπιες επισκέψεις του κ. Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής, αντικείμενο της σύσκεψης απετέλεσαν τα οργανωτικά και διοικητικά θέματα, η διευθέτηση των οποίων ξεκινά άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς, ούτως ώστε ο αγώνας της Ρόδου να συμπεριληφθεί στο πρωτάθλημα του 2017, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους, αλλά και οι υποδομές που απαιτούνται, να έχουν ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το φθινόπωρο του 2017, οπότε έχει προγραμματιστεί η αναβίωση των ιστορικών αγώνων ταχύτητας της Ρόδου. 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται  στις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και  έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στην διοργάνωση των αγώνων του είδους. Σημειώνεται ότι η επιτυχία της διοργάνωσης του φθινοπώρου θα καθορίσει και την συνέχεια των αγώνων και ειδικότερα την διοργάνωση, από την αγωνιστική περίοδο του 2018,  διεθνών αγώνων, με την ταυτόχρονη επάνοδο του νησιού της Ρόδου στον διεθνή χάρτη των αγώνων ταχύτητος.
Απώτερος και πιο φιλόδοξος στόχος  παραμένει η διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας σε πίστα.


7-12-2016Συνάντηση εργασίας στο Δήμο για το σιρκουί της ΡόδουΔήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

Συνάντηση εργασίας για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο με την συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Περιφερειακού Σύμβουλου, κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Μίλτου Παγκά, του Προέδρου της Λέσχης «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ, κ. Θανάση Παπαθεοδώρου και των κ.κ. Δημήτρη Παρασσού, Τάσου Αρνά, Γιάννη Μαρίνου και Ηλία Καραβόλια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τεχνικές και οι οικονομικές απαιτήσεις του αγώνα, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην χάραξη της διαδρομής, στις μελέτες, στις αδειοδοτήσεις, καθώς και στις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, δήλωσε πως το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, τονίζοντας για ακόμη μια φορά τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την διεθνή προβολή του νησιού.


5-12-2016
In Motion Gazzetta
  

2-12-2016
Newsbomb 

 

  
http://www.newsbomb.gr/bombplus/aytokinhto/news/story/750982/elliniko-moyseio-aytokinitoy-pragmatopoiithike-i-paroysiasi-tis-anaviosis-ton-agonon-tis-rodoy

Free Sunday

 Zougla

Autoliveris

NewsbeastMotori


  
Σιρκουί Ρόδου: Επιστρέφει μετά από 45 χρόνια 
του Γιώργου Ψαρρά
Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκίνητου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την επερχόμενη μεγάλη  επιστροφή μετά από 45 ολόκληρα χρόνια του αγώνα της Ρόδου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και ο φορέας Dielpis Formula1 που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα έστειλαν το μήνυμα ότι όχι μόνο η Ρόδος αλλά όλη η Ελλάδα μπορεί, αρκεί το θέλει, να στηρίξει το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παράλληλα τονίστηκε ότι η Ρόδος διαθέτει ιστορία, γνώστες και λάτρεις του αντικειμένου. Στο «νησί των ιπποτών» ο τελευταίος αγώνας διοργανώθηκε το 1971, χρονιά που οι παλαιότεροι θα θυμούνται με θλίψη, καθώς στις 4 Οκτωβρίου έχασε τη ζωή του ο πρωταθλητής Γιάννης Μεϊμαρίδης. Το σύνθημα επανεκκίνησης του αγώνα αναμένεται να δοθεί τον Οκτώβριο του 2017. Παράλληλος στόχος είναι με αφορμή τον αγώνα να δοθεί παράταση στην τουριστική περίοδο.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος της Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Μιχελακάκης, ο κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου εκπρόσωπος του Dielpis Formula1 και αρκετοί βουλευτές. Όλοι τους συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους ότι θα στηρίξουν τον αγώνα της Ρόδου με όλες τους δυνάμεις και όλα τα μέσα που διαθέτει ο καθένας από το πόστο του.

Στο πλαίσιο τη εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο βετεράνο οδηγό αγώνων, Λάκη Φωτιάδη, ο οποίος ήταν ο νικητής του τελευταίου αγώνα της Ρόδου το 1971. 
 

Sportaltv

 

Galaxynews
  Notosnews
Hellenic Motor News
 

DRIVE&TRAVEL


 1-12-2016
Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Αναβιώνει το “σιρκουί” της Ρόδου

Εντυπωσιακή η παρουσίαση του σχεδίου στην πρωτεύουσα

Προς υλοποίηση βαίνει η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, καθώς έχει οριστικοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ο αγώνας αυτοκινήτου θα διεξαχθεί στο νησί μας εκτός απροόπτου περί τα τέλη του
Οκτωβρίου του 2017, με συμμετοχές σε εθνικό επίπεδο,  ενώ την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται να διεξαχθεί αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.
Για την υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσιάστηκε και η διαδρομή του αγώνα, η οποία όπως έγινε γνωστό θα περιλαμβάνει πολλά σημεία μέσα στην πόλη, περιοχές περιμετρικά των τειχών, το Μαντράκι κ.α..
Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε χτες την ικανοποίησή του για την αποδοχή που έτυχε η πρόταση της περιφέρειας, αν και παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση παρουσίασης πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου και σε αυτήν παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος , ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης, και περιφερειακός σύμβουλος που το χειρίζεται Κάλλιστος Διακογεωργίου.
«Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά για να υλοποιηθεί αυτό το γεγονός το φθινόπωρο του 2017. Έχει ήδη δουλέψει η επιτροπή και έχει κλείσει και τη διαδρομή, την οποία παρουσίασε στην Αθήνα.
Τώρα περνάμε στο επόμενο στάδιο, που έχει δύο επίπεδα, τα οργανωτικά που είναι πολύ δύσκολα και τα τεχνικά που επίσης είναι πολύ δύσκολα.
Τώρα θα δούμε σε επίπεδο έργων τι πρέπει να γίνει πάνω στη διαδρομή. Έχει πολλή δουλειά, όμως πάει καλά, το έχουν αγκαλιάσει όλοι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί από τη μέρα της πρώτης ιδέας έχει τρέξει πολύ και είναι μία πρωτοβουλία μας που είναι και σε σωστό δρόμο και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον.
Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και από την υπόλοιπη Ελλάδα και ήταν θερμή η υποδοχή της είδησης από τον κόσμο που συμμετέχει σε αυτά. Θα πάμε βήμα-βήμα, δηλαδή θα κάνουμε το ξεκίνημά μας το 2017 θα δούμε όλα μας τα ζητήματα και το 2018 θα το κάνουμε διεθνές.
Όλη η διαδρομή είναι εντός πόλης, δηλαδή περιμετρικά των τειχών της παλιάς πόλης, ενώ περιλαμβάνει ένα μέρος από το Μαντράκι, το ενυδρείο κλπ» δήλωσε για το θέμα ο περιφερειάρχης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ
“Τα oφέλη για τη Ρόδο θα είναι τεράστια από την αναβίωση του σιρκουί” δήλωσε   ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε προχθες (Τρίτη) στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και τον Πρόεδρο της Λέσχης «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ», κ. Θανάση Παπαθεοδώρου για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, οι βουλευτές του νομού, πρώην υπουργοί, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορική παράδοση που έχει η Ρόδος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τονίζοντας πως η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την διεθνή προβολή του νησιού συμβάλλοντας σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Στόχος μας είναι, με την καθοδήγηση του κ. Παπαθεοδώρου, να ανταποκριθούμε στις αυστηρές απαιτήσεις και προδιαγραφές ενός τέτοιου εγχειρήματος, και να διοργανώσουμε ένα αγώνα υψηλού επιπέδου».
Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε να αφιερωθεί ο πρώτος αγώνας στην μνήμη του Γιάννη Μεϊμαρίδη, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Μαύρος», ο οποίος έχασε τη ζωή του στον τελευταίο αγώνα αυτοκινήτων που έγινε στην Ρόδο.
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Ρόδου είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, κ. Θεόδωρο Χαραγκιώνη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να λειτουργήσει, την περίοδο των αγώνων, έκθεση στην Ρόδο με αυτοκίνητα του μουσείου”.

30-11-2016

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ:“Τα oφέλη για τη Ρόδο θα είναι τεράστια από την αναβίωση του σιρκουί”. 
Tην παραπάνω δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες (Τρίτη) στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και τον Πρόεδρο της Λέσχης «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ», κ. Θανάση Παπαθεοδώρου για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου. 
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, οι βουλευτές του νομού, πρώην υπουργοί, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορική παράδοση που έχει η Ρόδος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τονίζοντας πως η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την διεθνή προβολή του νησιού συμβάλλοντας σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Στόχος μας είναι, με την καθοδήγηση του κ. Παπαθεοδώρου, να ανταποκριθούμε στις αυστηρές απαιτήσεις και προδιαγραφές ενός τέτοιου εγχειρήματος, και να διοργανώσουμε ένα αγώνα υψηλού επιπέδου».
Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε να αφιερωθεί ο πρώτος αγώνας στην μνήμη του Γιάννη Μεϊμαρίδη, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Μαύρος», ο οποίος έχασε τη ζωή του στον τελευταίο αγώνα αυτοκινήτων που έγινε στην Ρόδο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΟμιλία του Δημήτρη Γάκη στη συνέντευξη Τύπου για την αναβίωση και τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου εντός της πόλης της Ρόδου
Η πρωτοβουλία για την αναβίωση ενός ιστορικού θεσμού και η διεξαγωγή αγώνων σπορ αυτοκινήτων μέσα στην πόλη της Ρόδου, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ρεαλιστική πρόταση», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στη συνέντευξη Τύπου για την αναβίωση και τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου εντός της πόλης της Ρόδου, που διοργάνωσε στις 29 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Γάκη:
«Η σημερινή, σημαντική για την αναβίωση ενός αθλητικού θεσμού, εκδήλωση, μας υπενθυμίζει ότι η Ρόδος δεν είναι μόνο ένας κλασσικός τουριστικός προορισμός, ένα νησί – θέρετρο, μόνο για διακοπές. Μας δείχνει ότι η Ρόδος αποτελεί έναν διακεκριμένο πολιτιστικό και αθλητικό προορισμό, διεθνούς εμβέλειας. Για όλους εμάς που πιστεύουμε σε μια αναπτυξιακή προοπτική της Ρόδου η οποία θα βασίζεται σε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο με έμφαση στο ποιοτικό τουριστικό προϊόν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η σημερινή πρωτοβουλία για την αναβίωση ενός ιστορικού θεσμού και η διεξαγωγή αγώνων σπορ αυτοκινήτων μέσα στην πόλη της Ρόδου, αποτελεί πράγματι μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ρεαλιστική πρόταση. Αν την δούμε σοβαρά όλοι μας, όντως θα έχουμε αποτελέσματα.
Το σιρκουΐ της Ρόδου, θα συμβάλει στην προσπάθεια μας για την ανάδειξη μιας ακόμα θετικής πλευράς του νησιού μας: Της Ρόδου ως τόπου συνάντησης των φίλων της αγωνιστικής οδήγησης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό ώστε το «σιρκουΐ αγωνιστικού αυτοκινήτου» να επανεκκινήσει στο νησί μας με σύγχρονο τρόπο, σωστά οργανωμένο και με την προβολή που αξίζει σε ένα Δωδεκανησιακό «event» και συνοδευόμενο με τη γνωστή ροδιακή φιλοξενία. Έτσι θα αναβιώσει μια «αγωνιστική πίστα» υψηλών προδιαγραφών στην πόλη της Ρόδου, για να μπορέσουν οι λάτρεις της αυτοκίνησης να απογειώσουν την αγωνιστική διάθεσή τους, κατακτώντας τίτλους με τα αυτοκίνητά τους. Ελπίζω – βάσιμα, με τη στήριξη που βλέπω σήμερα – ότι σύντομα, θα δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε στο νησί μας ένα «Grand Prix» αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ώστε οι παλαιότεροι να θυμηθούμε τους βετεράνους πλέον οδηγούς μιας άλλης εποχής, που με εφόδια το κέφι τους και το μυαλό τους να επεξεργάζεται στο δευτερόλεπτο διαδρομές, άντεχαν στις δύσκολες συνθήκες των αγώνων οδήγησης, πετυχαίνοντας επιδόσεις και κατορθώματα που έμειναν στην ιστορία του σπορ. Και οι νεώτεροι, να μπορέσουν να δουν μια ακόμα σύγχρονη αγωνιστική πίστα που θα εντάξει τη Ρόδο στον παγκόσμιο χάρτη των διοργανωτών «σιρκουΐ» με ονοματεπώνυμο. Συγχαίρω τους διοργανωτές της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας και τους στηρίζω στο έργο τους. Τέλος, θέλω να σημειώσω, ότι είναι σημαντικό, ότι η πρωτοβουλία για την αναβίωση του σιρκουΐ στη Ρόδος έχει γίνει κοινή υπόθεση αυτοδιοικητικών / αναπτυξιακών και τουριστικών φορέων αλλά και της πλειονότητας των κατοίκων στο νησί μας. Εύχομαι να γυρίσετε στη Ρόδο με την καρώ σημαία της νίκης. Καλή Επιτυχία!»29-11-2016

 Αναβιώνει ο αγώνας της Ρόδου το 2017
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τον φορέα Dielpis Formula1, έδωσαν συνέντευξη τύπου σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου στην πόλη της Ρόδου τον Οκτώβριο του 2017.
ως είναι γνωστό, η πόλη έχει ένδοξο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, καθώς φιλοξενούσε αγώνα από το 1959 μέχρι το 1971, τη χρονιά που χάθηκε τόσο άδικα κάτω από τα τείχη της ο πρωταθλητής Γιάννης Μεϊμαρίδης. Ασφαλώς, πολύ γνωστή ήταν και η ανάβαση Φιλερήμου, που προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ύστερα από 45 χρόνια και με δεδομένο ότι τον Οκτώβριο του 2017 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στο Ελληνικό Κράτος, είναι η ευκαιρία για μια μεγάλη αναβίωση, η οποία θα έχει και τη δυναμική να προσφέρει το κάτι παραπάνω στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Στα προαναφερόμενα συμφώνησαν όλοι οι επίσημοι παριστάμενοι (ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός, υφυπουργοί, αλλά και οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές που προσήλθαν στη συνέντευξη και χαιρέτησαν το γεγονός).
Εν περιλήψει, πρόκειται για μια διήμερη αγωνιστική εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (Σάββατο), αλλά πρωταθληματικό αγώνα ταχύτητας (Κυριακή). Η αγωνιστική διαδρομή θα βρίσκεται περιμετρικά των τειχών της Ρόδου, ενώ η εκκίνηση θα δίδεται στην πλατεία Ελευθερίας.
Το δεύτερο ή το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2017 είναι το πιο κατάλληλο διάστημα, όπως είπε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. O κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου εκπρόσωπος του Dielpis Formula 1 στις δηλώσεις του ανέφερε πως το νησί της Ρόδου έχει τεράστια ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου. Το εγχείρημα είναι μεν δύσκολο, αλλά εφικτό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του αθλήματος.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Μιχελακάκης, ο οποίος τόνισε πως η ΟΜΑΕ θα δώσει τη συγκατάθεσή της και θα στηρίξει από την πλευρά της το γεγονός, εφόσον όλες οι διαδικασίες τηρηθούν. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο βετεράνος οδηγός αγώνων Λάκης Φωτιάδης, ο νικητής του τελευταίου αγώνα το 1971.

25-11-2016

http://flashnews.gr/post/292946/dielpis-formula-1-anabiwnoyn-oi-agwnes-aytokinhtoy-sthn-polh-ths-rodoy

Τον Οκτώβριο του 2017 προσδιορίζεται για να γίνει η διεξαγωγή των αγώνων αυτοκινήτου εντός της πόλεως Ρόδου, αναβιώνοντας έτσι μια από τις εντυπωσιακές διοργανώσεις αγώνων που γίνονταν στο νησί, τη δεκαετία του ’70!
Για τον λόγο αυτό, εκπρόσωποι της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τον φορέα Dielpis Formoula 1 θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για την αναβίωση των αγώνων αυτών.
Η εκδήλωση – συνέντευξη, θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην οδό Ιουλιανού – 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην 1 το μεσημέρι.
Ουσιαστικά με την εκδήλωση αυτή σηματοδοτείται η έναρξη του φιλόδοξου  σχεδίου της περιφερειακής αρχής, για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου.
Στις αρχές του μήνα, είχε γίνει στη Ρόδο σύσκεψη στο  γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του Προέδρου της νεοσύστατης Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” κ. Θανάση  Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής που έχει συσταθεί σε τοπικό επίπεδο, για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα.
 
21-11-2016
 

Συνεργασία του δημάρχου με τον Κάλλιστο Διακογεωργίου για την αναβίωση του σιρκουί της ΡόδουΗ διοργάνωση μεγάλων αγώνων ταχύτητας εντός πόλεως με την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, το μεσημέρι (Δευτέρα) στο Δημαρχείο, παρουσία του προέδρου της πόλης Ρόδου Μίλτου Παγκά.

Συζητήθηκαν τα δεδομένα για την επίτευξη του στόχου και τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων τον Οκτώβρη του 2017 καθώς και τα όσα προτίθενται όλες οι πλευρές να πράξουν στο άμεσο μέλλον για την αναβίωση του σιρκουί. Τονίστηκε ότι τα οφέλη από μία τέτοια διοργάνωση θα είναι πολλαπλά για το νησί και θα αφορούν την προβολή του διεθνώς, αλλά και την αύξηση του τουρισμού κατά τους μήνες χαμηλής τουριστικής κίνησης (Οκτώβριο — Μάιο).  

Ο δήμαρχος Ρόδου,  είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με τον πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής διοργάνωσης των αγώνων και συζήτησε μαζί του το θέμα διεξοδικά.

Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι το εγχείρημα εντάσσεται στις δράσεις θεματικού τουρισμού οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και τόνισε χαρακτηριστικά: «ανάπτυξη δεν γίνεται με μεγάλες κουβέντες, γίνεται με συγκεκριμένες δράσεις».

Ο δήμαρχος και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης περιφερειακός σύμβουλος, συμφώνησαν στον κοινό στόχο να γίνει στη Ρόδο η πρώτη αγωνιστική εκδήλωση της νεοσύστασης λέσχης «Διέλπις Περιαγώνων»  ενώ ο κ. Χατζηδιάκος έκανε και ιστορική αναδρομή στα χρόνια μέχρι το 1972 που το σιρκουί της Ρόδου διεκόπη λόγω δυστυχήματος που σημειώθηκε.

Συζητήθηκε δε η προοπτική διαμόρφωσης Πάρκου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που θα περιλαμβάνει και πίστα αγώνων ταχύτητας σε περιοχές έξω από την πόλη όπως είναι το αεροδρόμιο Μαριτσών, το αεροδρόμιο Καλάθου, ή το αεροδρόμιο Κατταβιάς.

Ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, κατά το ξεκίνημα της τακτικής συνεδρίασης του ΠΡΟΤΟΥΡ, ενημέρωσε και επισήμως για τη διοργάνωση των αγώνων τους φορείς του νησιού, που δήλωσαν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας.

Σε συνεννόηση με τον κ. Σήφη Βαλυράκη, ο δήμος Ρόδου θα είναι εκ των προσκληθέντων στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου όπου θα παραστεί και ο δήμαρχος.
11-11-2016

 

http://www.zougla.gr/automoto/racing/eliniki-agones/article/anaviosi-tou-agona-taxititas-stin-poli-tis-rodouΑναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Ρόδου
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 16:15

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών αναμένεται να φιλοξενήσει το 2017 η Ρόδος. Πρόκειται για την αναβίωση του ιστορικού σιρκουί στους δρόμους της πόλης που έχει να διεξαχθεί από το 1971.

Ήδη το σωματείο «Διέλπις ΠερίΑγώνων» έχει πραγματοποιήσει μελέτη σχετικά με τον αγώνα και έχει συναντηθεί με ανθρώπους της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και φορείς του νησιού (ξενοδόχους κ.λπ.). Σκοπός της διοργάνωσης είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας υψηλού επιπέδου και να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές, όπως και την αφρόκρεμα οδηγών από την Ελλάδα αλλά και ορισμένους από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, το σιρκουί πόλης θα διεξαχθεί γύρω από το Κάστρο, με το μήκος της διαδρομής να αγγίζει σχεδόν τα 4.7 χιλιόμετρα. Ένα από τα στοιχεία που έχει δοθεί μεγάλη έμφαση αφορά την ασφάλεια, οδηγών και θετών και αυτός είναι και ο λόγος που θα γίνουν αρκετές τροποποιήσεις συγκριτικά με τον αγώνα του παρελθόντος.

Στόχος η πίστα!

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει ιδιαίτερη αξία για την Ρόδο. Το νησί έχει μεγάλη ιστορία, πολλούς λάτρεις και γνώστες του αντικειμένου. Είναι μια συζήτηση που γίνεται αρκετά χρόνια. Στόχος μας είναι η Ρόδος να αποκτήσει το δικό της αποτύπωμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 Για την επίτευξή του προχωράμε βήμα – βήμα, σοβαρά και μεθοδικά. Ξεκινάμε από το σιρκουί της Ρόδου, την αναβίωσή του με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και κανόνες, για να φτάσουμε στον πιο μακρινό και πιο φιλόδοξο στόχο, να αποκτήσει η Ρόδος μια πίστα για διεθνείς αγώνες ταχύτητας».

Σάρκα και οστά...

Από την μεριά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος μας, μετά από πολλά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά. Πιστεύω ακράδαντα ότι, όταν κάποιοι θέλουν, μπορούν.

 Και η βούληση της Περιφέρειας  είναι δεδομένη Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε επιτυχία. Τα οφέλη θα είναι μεγάλα για την Ρόδο , την Δωδεκάνησο και τη χώρα συνολικά».

Πάνω από όλα η ασφάλεια

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου Διέλπις ΠερίΑγώνων Θανάση Παπαθεοδώρου ο οποίος τόνισε: «Πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης βασισμένο στην παλαιά διαδρομή με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις και διαφορές τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που απαιτεί ένας τέτοιος αγώνες, δηλαδή μπάρες, ελαστικά κ.λπ.

Η Περιφέρει αναλαμβάνει να τροποποιήσει και βελτιώσει σημεία της πόλης που αφορούν την διαδρομή. τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και τις κατηγορίες των αγωνιστικών οχημάτων που θα λάβουν μέρος».

Το δυστύχημα

Αγώνας στη Ρόδο έχει να διεξαχθεί από το 1971. Εκείνη τη χρονιά και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μεϊμαρίδης, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Μαύρος» σκοτώθηκε με Alfa Romeo όταν έπεσε πάνω στο τοίχοι κάστρο της πόλης. Ο Μεϊμαρίδης καταγόταν από εύπορη και γνωστή οικογένεια, που είχε στην ιδιοκτησία της την εταιρεία «Άκρον-Ίλιον-Κρυστάλ». Το δυστύχημα αυτό ήταν και η αφορμή να σταματήσουν από την επόμενη χρονιά οι αγώνες πόλεων.  
  


9-11-2016
 
http://flashnews.gr/post/291193/sthn-fash-ths-ylopoihshs-perna-h-anabiwsh-toy-sirkoyi-ths-rodoy


Στην φάση της υλοποίησης περνά η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 22:34


Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υπό τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, για τον καθορισμό των ενεργειών που δρομολογούνται άμεσα, με στόχο οι πρώτοι αγώνες να γίνουν στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017  και  Απριλίου 2018


Στο στάδιο της υλοποίησης περνά το φιλόδοξο σχέδιο της περιφερειακής αρχής, για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του Πρόεδρου της νεοσύστατης Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” κ. Θανάση  Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής που έχει συσταθεί σε τοπικό επίπεδο, για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα.


Την επιτροπή απαρτίζουν άνθρωποι γνώστες του αντικειμένου, που ήδη έχουν κάνει την απαραίτητη προεργασία, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα  οι διαδικασίες σε επίπεδο χάραξης διαδρομής, μελετών, προδιαγραφών ασφαλείας και αδειοδοτήσεων, με στόχο ο πρώτος αγώνας να διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018, συμβάλλοντας στην τόνωση της κίνησης σε μήνες εκτός τουριστικής αιχμής.  Θα είναι το πρώτο σιρκουί που θα γίνει στη Ρόδο, μετά από 45 χρόνια, από το 1971, οπότε μια παράδοση που ξεκίνησε τη δεκαετία του '50,  διεκόπη λόγω δυστυχήματος. 


Στην επιτροπή αναβίωσης του σιρκουί συμμετέχουν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανωτή των αγώνων, οι κκ Δημήτρης Παρασός, Γιάννης Μαρίνος, Ανδρέας Χαλκιόπουλος , Γιώργος Κώστας, Αναστάσιος Αρνάς και Ηλίας Καραβόλιας.  Η επιτροπή θα συμπληρωθεί από εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.


Χθες, Παρασκευή, έγινε από τον κ. Παπαθεοδώρου και τα μέλη της επιτροπής,  μια πρώτη αποτύπωση των πιθανών διαδρομών μέσα στην πόλη της Ρόδου, ενώ σήμερα, Σάββατο, θα επισκεφθούν περιοχές όπου θα μπορούσε να διαμορφωθεί το Πάρκο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που θα περιλαμβάνει και πίστα αγώνων ταχύτητας. Τέτοιες περιοχές είναι το Αεροδρόμιο Μαριτσών, το Αεροδρόμιο Καλάθου, το Αεροδρόμιο Κατταβιάς και το Πρασονήσι,  ώστε να ακολουθήσουν οι μελέτες καταλληλότητας. 


Η εκκίνηση της προσπάθειας αναβίωσης του σιρκουί της Ρόδου,  ως ένα πρώτο βήμα για την επάνοδο του νησιού στον διεθνή χάρτη των αγώνων ταχύτητος , με απώτερο στόχο την διεξαγωγή αγώνων σε πίστα,  έγινε πριν από ένα μήνα περίπου, σε συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον κ. Θανάση Παπαθεοδώρου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί, ο κ. Χατζημάρκος διατύπωσε τη βούλησή του για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, λόγω του πολλαπλού οφέλους που συνεπάγεται για το νησί, και ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε γνωστή την πρόθεση της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” να συμπεριλάβει την Ρόδο στο πρόγραμμα των αγώνων ταχύτητας εντός πόλεων.


Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη χθεσινή σύσκεψη, δήλωσε:  «Η συζήτηση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει ιδιαίτερη αξία για την Ρόδο. Το νησί έχει μεγάλη ιστορία, πολλούς λάτρεις και γνώστες του αντικειμένου. Είναι μια συζήτηση που γίνεται αρκετά χρόνια και χαίρομαι που μπαίνει ξανά σε μια νέα,  πολύ σοβαρή βάση, με τη συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, όλων όσων πρέπει να συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος. Είναι σημαντικό ότι η ιδέα – πρόταση αναβίωσης των αγώνων ταχύτητας της Ρόδου, ήλθε από τους εκτός Ρόδου φίλους του αθλήματος.  Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η φήμη και η δυνατότητα του νησιού και πως μπορεί ,με μια καλά μελετημένη διαδρομή και με σωστή οργάνωση, να επανακάμψει και να στηρίξει την φήμη , την οικονομία του νησιού, αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτό καθαυτό. Στόχος μας είναι η Ρόδος να αποκτήσει το δικό της αποτύπωμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για την επίτευξή του προχωράμε βήμα – βήμα, σοβαρά και μεθοδικά. Ξεκινάμε από το σιρκουί της Ρόδου, την αναβίωσή του με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και κανόνες, για να φτάσουμε στον πιο μακρινό και πιο φιλόδοξο στόχο,  να αποκτήσει η Ρόδος μια πίστα για διεθνείς αγώνες ταχύτητας». 


Καταλήγοντας, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: «Είμαι βέβαιος πως το σύνολο των φορέων του νησιού θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα υψηλό βαθμό συνεργασίας , ώστε να φέρουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Από πλευράς της Περιφέρειας  είναι δεδομένη η πολιτική βούληση, η οικονομική στήριξη και κάθε βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν την αγάπη, την γνώση και την εμπειρία του αντικειμένου. Όλοι μαζί θα πετύχουμε το στόχο μας».


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου έχει μακρά ιστορία και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Με την παρουσία του σήμερα στη Ρόδο,  μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για το σιρκουί αλλά και για το Πάρκο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.  Ο στόχος μας, μετά από πολλά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά. Πιστεύω ακράδαντα ότι, όταν κάποιοι θέλουν, μπορούν. Και η βούληση της Περιφέρειας  είναι δεδομένη Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε επιτυχία. Τα οφέλη θα είναι μεγάλα για την Ρόδο , την Δωδεκάνησο και τη χώρα συνολικά».


O κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου είναι εκπρόσωπος του Dielpis Formula 1, του φορέα που έχει εκπονήσει τη μελέτη της επίσημης ελληνικής υποψηφιότητας για την οργάνωση αγώνων φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”, του νεοσύστατου φορέα , που θα διοργανώνει μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα εντός πόλεων και σε πίστες. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία του νησιού της Ρόδου στους αγώνες. 


«Το νησί της Ρόδου έχει τεράστια ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου. Η σοβαρότητα και η πραγματική διάθεση των ανθρώπων της Ρόδου, είναι που μας φέρνει εδώ για να συνεργαστούμε. Η αρχή θα γίνει από το σιρκουί της Ρόδου, ένα εγχείρημα δύσκολο, αλλά εφικτό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του αθλήματος» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος έδωσε έμφαση στις νέες, ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές, που ανεβάζουν κατακόρυφα τον πήχυ στην διοργάνωση των αγώνων του είδους. Τόνισε πως η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), η διοργανώτρια αρχή αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα, είναι ήδη σύμφωνη για το σιρκουί της Ρόδου και το επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τους τοπικούς φορείς, για την συμβολή τους στην διοργάνωση των αγώνων. Στόχος είναι η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε ο αγώνας της Ρόδου να συμπεριληφθεί στο πρωτάθλημα του 2017, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους.


 Ο κ. Δημήτρης Παρασός αναφέρθηκε στην μεγάλη παράδοση της Ρόδου, από την περίοδο της Ιταλοκρατίας ακόμη, με τέσσερις αγώνες ταχύτητας, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που διεξάγοντο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης, στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2003, για την δημιουργία του Ροδιακού Πάρκου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αλλά δεν προχώρησε. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ειλικρινή διάθεση και την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει το θέμα των αγώνων, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως μετά από συζητήσεις δεκαετιών, ήλθε ο καιρός  να περάσουμε στην πράξη.


Ο κ. Γιάννης Μαρίνος μίλησε για την μεγάλη πρόκληση, να ανανεωθεί το πρόσωπο και το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και τόνισε  πως η πολιτική βούληση και η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτελούν την μεγαλύτερη  εγγύηση για την συνέχεια και την επιτυχία του εγχειρήματος.


Ο κ. Γιώργος Κώστας από την πλευρά του στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Πάρκου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Ρόδο και τόνισε πως εκτός από τα οφέλη στον τουρισμό, την οικονομία και το άθλημα, θα επιτελέσει μεγάλο κοινωνικό έργο με το να υπάρχει ένας χώρος που πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή προπόνηση των αθλητών των αγώνων ταχύτητας, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή τους. 


5-11-2016
 


http://www.dimokratiki.gr/05-11-2016/stin-fasi-tis-ilopiisis-perna-gorgous-rithmous-anaviosi-tou-sirkoui-tis-rodou/

http://www.dimokratiki.gr/05-11-2016/perni-sarka-ke-osta-idea-gia-tin-anaviosi-tou-sirkoui-tis-rodou/ESPRESSO 31-10-2016FREE SUNDAY 22-10-2016CNN.gr
 

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/51174/deltio-typoy«Διέλπις Περιαγώνων»: Η πρώτη παρουσίαση της νεότευκτης λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού

Sponsored , CNN Greece

 18:52 Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πρώτη παρουσίαση – συνέντευξη τύπου της νεότευκτης λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε στη κατάμεστη αίθουσα, με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τη Γενική Γραμματέα της Λέσχης, κα Ελένη Δημητροπούλου που παρουσίασε και τον συντονιστή της εκδήλωσης κο Γιώργο Λυμπεράκη, Πρόεδρο της Trident cars.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Λέσχης κο Θανάση Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε αφ ενός μεν στη πενταετή προσπάθεια της DielpisFormula1 για την επίσημη υποψηφιότητα διοργάνωσης αγώνων F1 στο Λιμάνι του Πειραιά, η οποία συνεχίζεται με πολύ καλές προοπτικές, καθώς και στους λόγους που επέβαλαν την προσπάθεια για τη δημιουργία της “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” και τις πρώτες πρωτοβουλίες της για διοργάνωση μεγάλων αγώνων ταχύτητος εντός πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα κα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου ο συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα τον κ. Δημήτρη Μιχελακάκη, Πρόεδρο της ΟΜΑΕ, ο οποίος αφού χαιρέτησε την ίδρυση της νέα λέσχης εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΟΜΑΕ τόσο στην προσπάθεια για τη διεξαγωγή αγώνων εντός πόλης από τη ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ όσο και για την πολυετή προσπάθεια της DielpisFormula1.Στη συνέχεια διαδέχτηκαν στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό με τη σειρά οι βουλευτές: Νάσος Αθανασίου του Σύριζα, Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων. Ο κος Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Επιχειρηματιών Ελλάδος χαιρέτησε τη συνολική προσπάθεια και δήλωσε την ένθερμη υποστήριξή του κάνοντας αναφορές σε άλλες ανά τον κόσμο πόλεις.


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου πήρε το λόγο και τόνισε την βούληση της περιφέρειας για την αναβίωση αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στη πόλη της Ρόδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ιστορική αναδρομή στις καταβολές των αγώνων εντός αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα από τον Ηλία Καφάογλου, δημοσιογράφο - συγγραφέα – συνεργάτη ΕΜΠ, και με την προβολή βίντεο της περιοχής που έχει γίνει ο σχεδιασμός για τη πρόταση DielpisFormula1.


Ακολούθησε δεξίωση στο υπέροχο μπαλκόνι του ξενοδοχείου που παραχωρήθηκε από το St George Lycabettus, με φόντο τη μοναδική θέα του Λεκανοπεδίου με τους εκλεκτούς καλεσμένους μεταξύ των οποίων οι: Σήφης Βαλυράκης πρώην Υπουργός, Θεόδωρος Παραστρατίδης βουλευτής Σύριζα, Άντζελα Γκερέκου, πρ. Υπουργός, Γιώργος Πουσσαίος πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Στάθης πρ. Υπουργός, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη ζωγράφος, Θεόδωρος Χαραγκιώνης πρόεδρος του Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου, και πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι.
 

DRIVE&TRAVEL
http://driveandtravel.gr/%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9/

Newsbomb
http://www.newsbomb.gr/bombplus/aytokinhto/news/story/738363/dielpis-periagonon-proti-paroysiasi-tis-neoteyktis-lesxis-mixanokinitoy-athlitismoy


Zougla


http://www.zougla.gr/automoto/racing/diafora/article/etimi-gia-diorganosi-agonon-entos-polis-i-lesxi-dielpis-periagononΈτοιμο να διοργανώσει αγώνες εντός πόλης το σωματείο "Διέλπις Περιαγώνων"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, 19:22

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Την πρώτη της επίσημη εκδήλωση πραγματοποίησε η νεοσυσταθείσα λέσχη μηχανοκίνητου. Σκοπός του Σωματείου είναι η διοργάνωση αγώνων εντός αστικού ιστού και η ανάπτυξη της οδηγικής παιδείας των Ελλήνων... αθλητισμού με την ονομασία «Διέλπις Περιαγώνων». 

Η συγκεκριμένη που έχει στο δυναμικό της μέλη με γνώση του αντικειμένου και υψηλό κοινωνικό υπόβαθρο, έχει σκοπό να αναπτύξει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με διεξαγωγή αγώνων εντός αστικού ιστού και πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα κ.ά.
 

Επιπλέον σκοπός της λέσχης είναι η επιμόρφωση του κοινού με θέματα οδικής ασφάλειας έτσι ώστε να αναπτυχθεί σε υψηλό βαθμό η οδηγική παιδεία που λείπει από το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων αυτοκινητιστών.

Γνώριμος ο πρόεδρος

Πρόεδρος της λέσχης είναι ο Θανάσης Παπαθεοδώρου, γνωστός από τις προσπάθειες που έχει καταβάλει (με ολοκληρωμένη πρόταση) για διοργάνωση αγώνα Formula 1 στην Δραπετσώνα.
 Αξίζει να σημειώσουμε πως στην πρώτη εκδήλωση της νέας λέσχης το παρών έδωσαν οι βουλευτές: Νάσος Αθανασίου, Δημήτρης Καμμένος, Μάριος Γεωργιάδης, Θεόδωρος Παραστρατίδης, ο πρόεδρος επιχειρηματιών Ελλάδος Βασίλης Αποστολόπουλος (που είναι και ιδρυτικό μέλος), ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου, οι πρώην υπουργοί Άντζελα Γκερέκου και Σήφης Βαλυράκης, η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, ο πρόεδρος του Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου Θεόδωρος Χαραγκιώνης κ.ά.

Αναμονή για το βάφτισμα...
Αναμένουμε να μάθουμε ποια θα είναι η πρώτη αγωνιστική εκδήλωση της «Διέλπις Περιαγώνων» που υπόσχεται να αλλάξει πολύ στον τρόπο προσέγγισης αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Γίνονται;
Αγώνες αυτοκινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα!

Τάκης Πουρναράκης19/10/201620:01


Αυτό είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο της νεότευκτης λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” που παρουσιάστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το Dielpis F1 είναι ο φορέας που σύστησε ο αρχιτέκτων Θανάσης Παπαθεοδώρου για να προωθήσει τη διοργάνωση αγώνα F1 στη Δραπετσώνα. Η ίδια ομάδα ανακοίνωσε τη δημιουργία λέσχης με σκοπό τη διοργάνωση αγώνων ταχύτητας εντός του αστικού ιστού σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. 
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τη Γραμματέα της Λέσχης, Ελένη Δημητροπούλου. Ο πρόεδρος της Λέσχης, Θανάσης Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στην πενταετή προσπάθεια του DielpisFormula1 για την επίσημη υποψηφιότητα διοργάνωσης αγώνων F1 στη Δραπετσώνα, η οποία συνεχίζεται με πολύ καλές προοπτικές, καθώς και στους λόγους που επέβαλαν τη δημιουργία της λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”. Σκοπός της η διοργάνωση αγώνων ταχύτητος εντός πόλεων ξεκινώντας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα κα. 
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκηςχαιρέτησε την ίδρυση της νέα λέσχης και εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΟΜΑΕ τόσο στην προσπάθεια για τη διεξαγωγή αγώνων εντός πόλης από τη ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ όσο και στην πολυετή προσπάθεια της DielpisFormula1.  


Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι βουλευτές: Νάσος Αθανασίου, Δημήτρης Καμμένος, Μάριος Γεωργιάδης. Ο Πρόεδρος Επιχειρηματιών Ελλάδος, Βασίλης Αποστολόπουλος, χαιρέτησε τη συνολική προσπάθεια και δήλωσε την ένθερμη υποστήριξή του κάνοντας αναφορές σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Παρών ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου που τόνισε την βούληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για την αναβίωση των αγώνων ταχύτητας στη Ρόδο.

Μάλιστα σε σχετική μας ερώτηση ήταν κάθετος: «Υπάρχει η βούληση της Περιφέρειας και των Τοπικών φορέων για αγώνα μέσα στην πόλη το 2017». Σίγουρα καλό νέο είναι η συμμετοχή του πολύπειρου σε αγώνες Αντρέα Χαλκιόπουλου στην επιτροπή των Ροδιτών που προωθεί τον αγώνα. 


In.grTA NEA.gr


GAZZETTANOVA SPORTΣΚΑΙ


FREE SUNDAY
 
http://www.free-sunday.gr/article?nid=5642


onsports
http://www.onsports.gr/politikes-eidhseis/Advertorial/item/548035-Paroysiastike-i-%E2%80%9CDIELPIS-PERIAGONON%E2%80%9D
Leoforos


http://www.leoforos.gr/green-plus/story/104188/h-proti-paroysiasi-toy-dielpis-periagonon-pics
AstrologyMothersblogQueen

Gossip -tv


ΡΟΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=7871

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου