Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

 
            
                                                                              
 


Διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, το αντικείμενο σύσκεψης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την άψογη διεξαγωγή των αγώνων ταχύτητα
Ημερομηνία  08/12/16 13:15
Διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που άπτονται της διοργάνωσης αγώνων ταχύτητας στην πόλη της Ρόδου, το φθινόπωρο του 2017, οι οποίοι  θα σηματοδοτήσουν την αναβίωση του “σιρκουί της Ρόδου”, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του Πρόεδρου της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” κ. Θανάση  Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής που έχει συσταθεί σε τοπικό επίπεδο, για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτή των αγώνων,  ο κ. Μιλτιάδης Παγκάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, οι κκ Δημήτρης Παρασός, Γιάννης Μαρίνος, Αναστάσιος Αρνάς,  Ηλίας Καραβόλιας και Δέσποινα Χατζηδιάκου, μέλη της επιτροπής και ο κ. Νίκος Οικονόμου, τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Με βάση τον χάρτη της διαδρομής που χαράχτηκε μετά από επιτόπιες επισκέψεις του κ. Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής, αντικείμενο της σύσκεψης απετέλεσαν τα οργανωτικά και διοικητικά θέματα, η διευθέτηση των οποίων ξεκινά άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς, ούτως ώστε ο αγώνας της Ρόδου να συμπεριληφθεί στο πρωτάθλημα του 2017, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους, αλλά και οι υποδομές που απαιτούνται, να έχουν ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το φθινόπωρο του 2017, οπότε έχει προγραμματιστεί η αναβίωση των ιστορικών αγώνων ταχύτητας της Ρόδου. 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται  στις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και  έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στην διοργάνωση των αγώνων του είδους. Σημειώνεται ότι η επιτυχία της διοργάνωσης του φθινοπώρου θα καθορίσει και την συνέχεια των αγώνων και ειδικότερα την διοργάνωση, από την αγωνιστική περίοδο του 2018,  διεθνών αγώνων, με την ταυτόχρονη επάνοδο του νησιού της Ρόδου στον διεθνή χάρτη των αγώνων ταχύτητος.
Απώτερος και πιο φιλόδοξος στόχος  παραμένει η διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας σε πίστα.


Συνάντηση εργασίας στο Δήμο για το σιρκουί της Ρόδου
 
7 Δεκεμβρίου 2016 5:10 μμ 

Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

Συνάντηση εργασίας για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο με την συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Περιφερειακού Σύμβουλου, κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Μίλτου Παγκά, του Προέδρου της Λέσχης «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ, κ. Θανάση Παπαθεοδώρου και των κ.κ. Δημήτρη Παρασσού, Τάσου Αρνά, Γιάννη Μαρίνου και Ηλία Καραβόλια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τεχνικές και οι οικονομικές απαιτήσεις του αγώνα, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην χάραξη της διαδρομής, στις μελέτες, στις αδειοδοτήσεις, καθώς και στις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, δήλωσε πως το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, τονίζοντας για ακόμη μια φορά τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την διεθνή προβολή του νησιού.-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-11-2016
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΡΟΔΟΥ

Αντώνης Κοκορίκος – Δημοσιογράφος

Νεκτάριος Σαντορινιός – Υφυπουργός Ναυτιλίας                      Χρήστος Σπίρτζης – Υπουργός Μεταφορών


Θανάσης Παπαθεοδώρου – Ceo DielpisFormula1


Κάλλιστος Διακογεωργίου - Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου                   Φώτης Χατζηδιάκος – Δήμαρχος Ρόδου


Δημήτρης Κρεμαστινός – Αντιπρόεδρος Βουλής

Δημήτρης Μιχελακάκης – Πρόεδρος ΟΜΑΕ
Μάνος Κόνσολας – Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ                   Σήφης Βαλυράκης – πρ. Υπουργός             
Αριστοτέλης Παυλίδης – πρ. Υπουργός
 
Παναγιώτης Ευαγγελίου - Εκπρόσωπος βουλευτή Μάριου Γεωργιάδη       
Βράβευση Λάκη Φωτιάδη – Νικητή του τελευταίου σιρκουι Ρόδου 1971
Στράτος Φωτεινέλης – Δημήτρης Καμμένος            Π.Ευαγγελίου - Θ.Παπαθεοδώρου – Δ.Καμμένος
Επικοινωνία  τηλέφωνο: 2106515345 - email: dielpisperiagonon@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-11-2016
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΡΟΔΟΥ


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος ΓιώργοςΧατζημάρκος 


Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη χθεσινή σύσκεψη, δήλωσε:  «Η συζήτηση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει ιδιαίτερη αξία για την Ρόδο. Το νησί έχει μεγάλη ιστορία, πολλούς λάτρεις και γνώστες του αντικειμένου. Είναι μια συζήτηση που γίνεται αρκετά χρόνια και χαίρομαι που μπαίνει ξανά σε μια νέα,  πολύ σοβαρή βάση, με τη συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, όλων όσων πρέπει να συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος. Είναι σημαντικό ότι η ιδέα – πρόταση αναβίωσης των αγώνων ταχύτητας της Ρόδου, ήλθε από τους εκτός Ρόδου φίλους του αθλήματος.  Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η φήμη και η δυνατότητα του νησιού και πως μπορεί ,με μια καλά μελετημένη διαδρομή και με σωστή οργάνωση, να επανακάμψει και να στηρίξει την φήμη , την οικονομία του νησιού, αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτό καθαυτό. Στόχος μας είναι η Ρόδος να αποκτήσει το δικό της αποτύπωμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για την επίτευξή του προχωράμε βήμα – βήμα, σοβαρά και μεθοδικά. Ξεκινάμε από το σιρκουί της Ρόδου, την αναβίωσή του με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και κανόνες, για να φτάσουμε στον πιο μακρινό και πιο φιλόδοξο στόχο,  να αποκτήσει η Ρόδος μια πίστα για διεθνείς αγώνες ταχύτητας».
Καταλήγοντας, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: «Είμαι βέβαιος πως το σύνολο των φορέων του νησιού θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα υψηλό βαθμό συνεργασίας , ώστε να φέρουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Από πλευράς της Περιφέρειας  είναι δεδομένη η πολιτική βούληση, η οικονομική στήριξη και κάθε βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν την αγάπη, την γνώση και την εμπειρία του αντικειμένου. Όλοι μαζί θα πετύχουμε το στόχο μας».

Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κάλλιστος Διακογεωργίου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου έχει μακρά ιστορία και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Με την παρουσία του σήμερα στη Ρόδο,  μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για το σιρκουί αλλά και για το Πάρκο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.  Ο στόχος μας, μετά από πολλά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά. Πιστεύω ακράδαντα ότι, όταν κάποιοι θέλουν, μπορούν. Και η βούληση της Περιφέρειας  είναι δεδομένη Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε επιτυχία. Τα οφέλη θα είναι μεγάλα για την Ρόδο , την Δωδεκάνησο και τη χώρα συνολικά».

Θανάσης Παπαθεοδώρου

O κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου είναι εκπρόσωπος του Dielpis Formula 1, του φορέα που έχει εκπονήσει τη μελέτη της επίσημης ελληνικής υποψηφιότητας για την οργάνωση αγώνων φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”, του νεοσύστατου φορέα , που θα διοργανώνει μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα εντός πόλεων και σε πίστες. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία του νησιού της Ρόδου στους αγώνες. 

«Το νησί της Ρόδου έχει τεράστια ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου. Η σοβαρότητα και η πραγματική διάθεση των ανθρώπων της Ρόδου, είναι που μας φέρνει εδώ για να συνεργαστούμε. Η αρχή θα γίνει από το σιρκουί της Ρόδου, ένα εγχείρημα δύσκολο, αλλά εφικτό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του αθλήματος» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος έδωσε έμφαση στις νέες, ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές, που ανεβάζουν κατακόρυφα τον πήχυ στην διοργάνωση των αγώνων του είδους. Τόνισε πως η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), η διοργανώτρια αρχή αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα, είναι ήδη σύμφωνη για το σιρκουί της Ρόδου και το επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τους τοπικούς φορείς, για την συμβολή τους στην διοργάνωση των αγώνων. Στόχος είναι η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε ο αγώνας της Ρόδου να συμπεριληφθεί στο πρωτάθλημα του 2017, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους. 
 
  Δημήτρης Παρασός

Ο κ. Δημήτρης Παρασός αναφέρθηκε στην μεγάλη παράδοση της Ρόδου, από την περίοδο της Ιταλοκρατίας ακόμη, με τέσσερις αγώνες ταχύτητας, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που διεξάγοντο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης, στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2003, για την δημιουργία του Ροδιακού Πάρκου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αλλά δεν προχώρησε. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ειλικρινή διάθεση και την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει το θέμα των αγώνων, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως μετά από συζητήσεις δεκαετιών, ήλθε ο καιρός  να περάσουμε στην πράξη.


 Γιάννης Μαρίνος

Ο κ. Γιάννης Μαρίνος μίλησε για την μεγάλη πρόκληση, να ανανεωθεί το πρόσωπο και το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και τόνισε  πως η πολιτική βούληση και η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτελούν την μεγαλύτερη  εγγύηση για την συνέχεια και την επιτυχία του εγχειρήματος. Γιώργος Κώστας

Ο κ. Γιώργος Κώστας από την πλευρά του στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Πάρκου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Ρόδο και τόνισε πως εκτός από τα οφέλη στον τουρισμό, την οικονομία και το άθλημα, θα επιτελέσει μεγάλο κοινωνικό έργο με το να υπάρχει ένας χώρος που πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή προπόνηση των αθλητών των αγώνων ταχύτητας, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή τους.

-------------------------------------------------------------------

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου